hits

15.07.2018

Kald sommer - humpete helse

Dette er en kald og tåkete sommer. Jeg tåler det meste av vær, bare ikke tåke. Den legger seg mellom ørene og forstyrrer evnen til glede og lysten til å gjøre det lille jeg fortsatt kan. I dag er jeg i alle fall hjemme og var med på tåkete morgenbad. 11 grader er det blitt i havet, og det kjentes deilig!

Siste uke har vært humpete. Sist søndag følte jeg meg riktig bra og fornøyd fra morgenen av. Men mens jeg satt og drakk kaffe og spiste kanelsnurrer sammen med gode venner, fikk jeg vondt, smertestillende hjalp ikke, og om kvelden la jeg meg inn på sykehuset. Takk og pris har jeg åpen retur, og de tar alltid godt imot meg. Jeg var redd for ny stenttrøbbel, og det var det. Tirsdag ble jeg sendt til Bodø, stentene ble skiftet på ettermiddagen, og vips var smerten borte. Tilbake til lokalsykehuset dagen etter for å følge opp med intravenøs antibiotikabehandling. Oppi alle andre ting ble magnesiuminfusjonen ikke gjennomført, og plutselig var den alt for lav, så denne uka har vært prega av sykehus og infusjoner av både antibiotika og magnesium og noen små besøk heime.

En av formiddagene dro Nils og jeg ut for å spise lunsj sammen. Det gjorde vi på Kaikanten på Ure, et sted som absolutt kan anbefales. Vi kjørte fra Gravdal med litt tåke og kald vind til sol og nesten ingen vind på et nydelig lite serveringssted. Anbefales!

Siden så mye har gått på tverke denne sommeren, bestemte jeg meg for at jeg kun skulle satse på en konsert under LINK i år. Det ble konserten i Stamsund kirke der Andsnes spilte Sibelius så utrolig vakkert. Eir Inderhaug sang og resiterte fra Haugtussa, akkopagnert av Ah Ruem Ahn, flott. Litt beskjemmet kom jeg på at jeg aldri har lest noe av Garborg og at jeg ikke kjente til mer om Haugtussa enn tittelen. En fin måte å bli minnet på at mye av vår klassiske litteratur er vel verd å nærme seg. Konserten ble avsluttet med pianistene Yulianna Andelva, Bertrand Chamayuo og Lise de la Salle og var viet Rachmaninov. De løftet nærmest taket av kirka med en utrolig og fantastisk intensitet. Vi er heldige her som får verdens beste artister på besøk. Jeg er takknemlig til alle som gjør det mulig og utrolig glad for at helsa holdt til den ene konserten jeg satsa på.

I morgen skal jeg ha ny magnesiuminfusjon (sannsynligvis). I løpet av uka skal jeg til Bodø for å skifte stenter. Et forsøk på å gjøre det på et tidspunkt der urinlederne ikke er infiserte for å se om det går litt bedre da. I tillegg sier Yr at været skal bli bedre, så jeg ser fram til denne uka med bare litt forbehold.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar