hits

Kronisk sykdom og godt liv

Nå har jeg fått flere kommentarer på at det er lenge siden jeg har skrevet noe på bloggen. Det har sin gode grunn. Jeg har hatt ganske så gode dager i hele 2018! Og når jeg har gode dager, glemmer jeg at jeg har venner og kjenninger som holder seg oppdatert her på bloggen.

Jeg var til kontroll i starten av januar og da var resultatet slik: Ikke noe nytilkommet, metastasene i lungene er redusert både i størrelse og tetthet. Rådet var at jeg burde ha en ny kur med immunterapi snart.Vi utsatte det til starten av februar for å gi huden litt mer tid til å komme seg, og det er oppnådd. Så i dag har jeg fått andre dose, og jeg skal ha to til. Huden tørker inn igjen, men foreløpig er det til å leve med. Noe slapphet følger, i tillegg til at jeg til stadighet må behandles for urinveisinfeksjoner og blir litt kvalm av tablettene.

Neste helsemessige hendelse var sykehuset i Bodø, jeg ble innkalt for å fjerne nefrostomien og få lagt inn ny stent i høyre urinleder. Dette var en planlagt innleggelse, og da går jo gjerne ting greiere enn ved de akutte innleggelsene. Jeg ble innkalt til innskriving 30.1. og inngrep 31.1. De tilbød overnatting på pasienthotellet, men jeg benytta anledningen til å besøke min gode venninne. Det er alltid lettere å kombinere hyggelige og litt mindre hyggelige hendelser. Og slik ble det. Kjempehyggelg venninnebesøk og helt greit sykehusopphold. Og det er deilig å slippe den ekstra posen og være tilbake til der jeg ikke trenger hjelp til å skifte og ekstra plastikk for å dusje.

Ut over dette har jeg altså vært på jobb. Jeg har litt mer energi og litt bedre matlyst, jeg gleder meg over begge deler. Jeg har tenkt mye på at jeg faktisk har levd snart sju år med denne diagnosen, jeg vet ikke hva som skal til for at noe er en kronisk sykdom, men det er det jeg har. Jeg blir neppe fryktelig gammel, men jeg er allerede blitt eldre enn det noen av mine foreldre ble.

Fortsatt lever jeg med samme motto som før. Sykdommen er donert til helsevesenet og jeg har tillit til at de gjør det som er best for meg. Så er det opp til meg å skape innhold i livet mitt slik at det blir så godt som mulig. 

4 kommentarer

Mona Marie

26.02.2018 kl.00:26

Når jeg leser bloggen din griper din ukuelige sterke livskraft meg. Det er både skremmende, lærerikt og tankevekkende lesning. Samtidig som det oser av livsglede og humor, og takknemlighet over livet. Svært gledelig at du er inne i en god periode og behandlingene du får gir gode resultater.

26.02.2018 kl.22:28

Takk Guri for at du deler med oss din tillit til helsevesenet, ditt pågangsmot og ikke minst din humor. Å være positiv og se lyst fremover er også en medisin. Som en meget dyktig psykiater lærer du andre også å prise livet. Godt at vi har deg både i jobb og fritid. Masse klemmer sendes deg.

Hjertelig hilsen Randi og Arne

Torkil Pettersen

06.05.2018 kl.15:45

Hei Guri traff deg på kulltreff sensommeren -17,ikke sett deg på 35 år .Skjønte at du ikke var helt i form,men har drevet med kirurgi på ditt opprinnelige problem i nesten 30 år.Så jeg ble imponert over hvordan du har taklet situasjonen.Husker du sa at sykdommen er en ting.Livet noe annet.Jeg har tatt ut AFP,trøtt på det norske helsevesen.Du jobber fortsatt til tross for sykdom!Ønsker deg all bedring i framtiden.!

Torkil P

Tove Mette Bjørkmo

03.07.2018 kl.20:01

Hei Guri - du imponerer stadig med ditt livsmot og din evne til å beskrive din livssituasjon. Ønsker deg en riktig god sommer og god bedring. Hils til Helene og Nils også.

Skriv en ny kommentar