Tre måneders oppsummering

I april røyk macen min. Sånt er vanskelig å tåle, selv om det kom en ny i huset samme måned, har jeg måttet venne meg til den nye. Og jeg tror det er alderen, den digitale verdenen er liksom ikke helt min. Heldigvis møter jeg jo analoge mennesker også, og nå har flere spurt etter bloggen, eller sagt at nå mp de spørre meg hvordan det går, eller de forteller at de har hatt tanker om at det har gått riktig ikke. Så her er jeg, tilbake på bloggen. Et stort sommerhei til alle dere som leser den.

Det passer seg vel med et lite helseresyme. I vinter sa jeg farvel til NAV og begynte å arbeide 75%. Det har holdt. Nå har jeg sykepengerettigheter igjen. Det er jeg fornøyd med. Dessuten likte jeg ikke alle kortene som stadig skulle sendes, og som jeg ofte glemte å få av gårde. Jeg likte heller ikke å måtte søke om å få forlate landet så lenge søknadsbehandlingstiden var seks uker, og jeg stort sett trenger betydelig kortere tid fra jeg bestemmer meg til jeg reiser. Jeg har hatt en hyggelig saksbehandler, og er godt fornøyd med den servicen jeg personlig har fått, men det er bedre å være uavhengig. 

Jeg har altså vært i arbeid, men har vært plaga med urinveiene hele våren, infeksjoner, antibiotika, stentskifter har det vært mye av,  så det ble ikke noen vårferie i behandlingsfrien jeg hadde.

I slutten av mai var jeg til kontroll igjen. Metastasene i lunger og lever hadde økt i størrelse, så jeg trengte å få ny behandling, samme kuren som sist, jeg husker ikke hva den heter, men det er en slags imunterapi sammen med cellegift, slik jeg har forstått det. Verste bivirkning sist var at huden ble forferdelig tørr og jeg smurte og smurte, i tillegg til at magnesiumverdiene ble fryktelig lave, noe som gav oppkast og kramper. Jeg mista litt hår, men har fortsatt egen frisyre som min fantastiske frisør ordna til det aller beste. I tillegg fikk jeg misunnelsesverdig lange øyevipper, de nesten skrapa innsida av brilleglassene. Det var utrolig å se, men nå er de tilbake til vanlig lengde.  Denne gangen har jeg hatt mindre tørr hud på kroppen, men ansiktet haren del tørre partier, noe som er mer plagsomt. Om det har noe med sommer og sol og hva man utsetter seg for, vet jeg ikke. Jeg spiser selvsagt magnesium, det har også sine sider. Tarmene fungerer helt i overkant. Nå er kuren gjennomført, 1.august skal jeg i CT, så får jeg vel beskjed fra Tromsø om hvordan det har gått.

Sommeren har vært flott. Ganske lenge med kalde og våte dager, men med masse hyggelig besøk. Og så for to uker slo det til med det aller beste av lofotsommer og derav følgende hageliv. Helene har vært heime hele sommeren og vi har også vår grandniese Jenny på besøk. Ingen ting er som å ha ung energi i huset. Vi har hatt og har det utrolig trivelig, selv om min energi har holdt seg langt unna toppunktet. Men det er utrolig å tenke på at det i juni var seks år siden jeg fikk diagnosen og at det 21.juli var seks år siden første operasjon. Tenk for et fantastisk helsevesen jeg har fått møte og alt de har gjort for å holde meg så godt i live som mulig.

3 kommentarer

May Jakobsen

01.08.2017 kl.10:34

Kjære Guri. Fint å høre fra deg igjen. Tenker ofte på deg. Krysser fingre og tær for deg.

06.08.2017 kl.19:26

Så godt å lese din blogg, og at du er "på han" igjen. Etter å ha vært kreftfri i 4 år kom tilbakefallet. Ligger nå i Tromsø på UNN og blir rehabilitert etter en vellykka operasjon, har fjernet milten og noe annet ved bukspyttkjertelen😊. Så ser dæ vel snart på Gravdal der jeg skal ta cellegift? Tar du den der eller i Tromsø? Du er vel kanskje ferdig? Jeg skal også få en helt ny medisin for oss med brca genet, en som visstnok skal bidra til at man skal utsette tilbakefallene, og det er jo fantastisk. Verden går videre, og det gjør også forskningen på medisiner. En lykke for sånne som oss. Ønsker deg riktig god bedring😊👍. Klem❤️

10.08.2017 kl.01:06

Kjære gode og positive Guri. Å lese bloggen din og få informasjon om din helse takker vi for. I likhet med deg er jeg takknemlig for all medisinsk forskning som gir oss alle flere gode år. Det er også fantastisk at du kan hjelpe andre med dine medisinske og medmenneskelige kunnskap. Vh Randi

Skriv en ny kommentar

hits