Sånn skal ikke helsevesenet oppføre seg

Sånn. Nå er min administrasjon av helsevesenet over. Jeg skal til kontroll i Tromsø 21. og 22.september. Sist jeg var der var i juli, og vi ble enige om at jeg skulle komme tilbake i slutten av august. I starten av august ringte jeg UNN og ba dem ringe meg  når de skulle sette opp timen, slik at jeg ikke var bortreist når innkallinga kom, og slik at jeg kunne koordinere reisa om det var nødvendig. Mens jeg var i Bergen kom telefonen. Jeg var satt opp til kontroll på overnevnte dato. Jeg syntes det var ganske seint i forhold til avtalen, og i forhold til at jeg gjerne ville til kontroll før jeg skulle tilbake til jobb. Men det var ikke mulig å koordinere alle legene som skulle være med og rtg.avdelinga før dette. Nei vel. Er det ikke mulig, så er det ikke mulig. Jeg begynte uansett å jobbe i slutten av august. Etter å ha tenkt ei stund, regna jeg meg fram til at det ble så lenge til kontrollen at da burde stenten skiftes. Jeg ringte sykehuset og spurte om det var mulig. Det var satt opp til stentskifte, sa de. Så bra! Tenk om de hadde skrevet i brevet hva de hadde tenkt å gjøre. Jeg bestilte biletter, det går alltid bra. Så ringte jeg pasienthotellet. Nei, det var ikke bestilt rom til meg, og da måtte jeg legge ut sjøl og heller få refundert pengene. Hvis avdelinga bestilt, ville jeg få det gratis. Noen få telefoner etter, ikke alltid lett å komme til rett telefon, fikk jeg en hyggelig stemme som selvsagt skulle ordne opp og bestille rom til meg. Et par dager før dette ringte jeg til UNN for å spørre om et eller annet. Da var det ikke mulig å få svar. Telefonen sa pip-pip-pip-pip uansett hva jeg gjorde. Jeg lot det gå litt tid og prøvde igjen, det samme var det samme. Jeg ringte 1881 for å forsikre meg om at jeg hadde rett nummer. En hyggelig mann prøvde å ringe fra sin telefon, samme resultat. Han anbefalte å ringe feilmeldingen. Nei, de kunne ikke gjøre noe, Telenors mann kunne ikke vite om UNN var deres kunde. Da gav jeg nesten opp, men tenkte at jeg fikk gjøre et siste forsøk og ringte mobiltelefonen til en av legene, "Nå forstår jeg hvorfor det har vært så få telefoner i dag," var hans svar. Jeg anså at jeg hadde tatt tilstrekkelig ansvar for helsevesenet den dagen. Etter det har telefonen i alle fall kommet opp å gå igjen. Min neste telefon var til kreftlegen. Det var ikke hans ansvar, men det var han jeg fikk tak i. Jeg er henvist i CT abdomen (mage) og bekken. Men jeg har jo kreft i den ene lungen, burde ikke den også fotograferes når jeg først ligger i maskinen?  Han var helt enig, "det er jo det vi er mest interessert i, sa han. Og så ordna han opp og bestilte CT thorax (lunger) og satte av time til meg på kreftpoliklinikken i tillegg. Derfor dette innledende "Sånn." Nå tror jeg alt er på stell.  CT første dag, pasienthotell og deretter dagkirurgi. Jeg reiser av gårde onsdag morgen kl 0610 med fly fra Leknes 21.9. Dere får høre hvordan det går.

5 kommentarer

Christin

17.09.2016 kl.12:31

Ja, det var det med å være frisk når man er syk. Frisk nok til å passe og huske på ALT. Lurer på hvorfor ingen i 'vesenet' er pålagt og betalt for å bruke hue? Det må da spare mye ressurser om pasienter får ordnet flere ting samtidig. Ikke tenker de på at pasienten blir sliten av dette heller. Du er flink og jeg er imponert over hva du i det hele tatt orker. God helg fra meg. <3

18.09.2016 kl.00:44

Dette må være episoden med forviklinger. At telefonsystemer deres ikke fungerer må jo for enkelte føles katastrofalt. Har selv vært i dialog med helsevesenet om min oppfølging og en skal være ganske oppegående for å følge med i hva som skal skje. Lykke til Guri.

Mona Marie

20.09.2016 kl.20:51

Det slår meg gang på gang at du klarer å "ta brodden av" ordet Kreft og ufarliggjøre temaet. Din reise, og dine behandlinger, viser at det er mulig å leve med en alvorlig diagnose, men jeg er ikke i tvil om at det våpnet du besitter i indre styrke og mobilisering av kroppens egne forsvarsverk, også er en svært medvirkende og viktig faktor. Du er en sterk, fascinerende og fargefull person. Herlige deg.!

22.09.2016 kl.18:21

Håper det går fint i Tromsø, Guri. Ellers er det forbausende hvordan det er mangel på kvalitetskontroll på så mange områder i samfunnet, ikke bare i helsevesenet.

23.09.2016 kl.23:56

Kommet deg trygt hjem? God helg til deg og dine.

Skriv en ny kommentar

hits