Høysommer, småplager og kontroller

Jeg har fått påminnelse fra flere om at det er lenge siden sist jeg skrev. Det gleder meg, jeg syns det er fint at noen leser det jeg skriver og bryr seg om hvordan jeg har det. Så mens jeg venter på hjemmesykepleien, lager jeg et nytt notat.

Alt gikk fint sist jeg var i Tromsø, jeg ble tatt godt i mot, fikk seng med en gang, og ble undersøkt tidlig neste morgen. Kjæve var innom før undersøkelse, og vi var enige om at det gikk rimelig godt, selv om det tar tid. Etter inngrepet fikk jeg fikk ikke fly før siste mulige om kvelden, det var helt greit. Jeg fikk likevel ikke snakka med Kjæve etter undersøkelsen, han stakkars, sto fortsatt og opererte da jeg forlot sykehuset. Jeg regna med at han kom til å ringe. Jeg kom heim onsdag 22.6., helga etterpå ble jeg dårlig. Jeg fikk forferdelig mageknip og søndag morgen la jeg meg inn på sykehuset her. Det var nydelig vær, men gleden over å være i trygghet på sykehuset overskygget at jeg kunne ligget heime på solsenga. Jeg ble etterhvert litt bedre, men hvorfor jeg hadde disse smertene, vet ingen. Ikke feber og normale blodprøver. Jeg tror det er forstadiet til tarmslyng, men siden de ikke tok noe røntgenbilde, vet ingen hva som feilte meg. Mandag var jeg i alle fall bedre ogdro heim igjen. Så lenge det ikke er noe farlig, klarer jeg godt å dosere smertestillende sjøl, og blir jeg værre er sykehuset nært. Jeg hadde vondt i magen fram til helga etterpå, nå har det heldigvis gitt seg. I det hele tatt føler jeg meg bedre, også etter operasjonen. Det er fortsatt plagsomt å sitte, jeg er i elendig fysisk form, men det kan man som kjent gjøre noe med, så jeg skal begynne å gå litt. Sånn trening har jeg gjort før med stor suksess.

Det er høysommer, og jeg gleder meg over alle grader over ti. Spredte fantastiske dager, spredte regn- og vinddager og mange fine sommerdager med nydelig lukt, voksende måsunger, kråkeunger som skratter voldsomt mens de lærer seg å fly. Badetemperaturen er sommerlig, 12,5 grader, vidunderlig, og bedre blir det. Jeg gleder meg virkelig over denne sommeren. Selv om jeg kunne tenke meg å slippe en del træl. Jeg kunne tenke meg å slippe å skrive reiseregninger. Jeg kunne tenke meg at jeg slapp en for jævli stor restskatt og jeg kunne tenke meg at sykehusene måtte samkjøre seg.

Det siste er en rar sak. Jeg ringte UNN daglig den uka jeg hadde vondt i magen. Kjæve skulle ringe meg tilbake, men det skjedde ikke. Fredagen var han dratt på ferie og jeg fikk snakke med Lindsetmo istedet. Jeg fikk god orientering om hva de hadde sett på undersøkelsen og hva de tenkte hjemmesykepleien skulle gjøre videre, jeg fikk snakka litt om vodtet i magen og var meget godt fornøyd. Jeg fikk vite at 10.7. skulle jeg til Bodø for å skifte stent og 18.7 skulle jeg tilbake til UNN til kontroll. Jeg var såre fornøyd helt til jeg hadde henta posten. Brev fra Bodø om at jeg skulle legges inn 20.7., ikke 10. Det ville da bety to narkoser samme uke og inngrep samme dag, umulig! Og langt utpå dagen denne fredagen i juli fantes det ingen på sykehustelefonene. Så i går ringte jeg og etterhvert fant UNN ut at jeg kunne skifte stent mens jeg var på kontroll der, så slapp jeg med en narkose og med en innleggelse. Flott! Jeg avbestilte Bodø og følte nesten at jeg avviste dem, men sånn er det nå. Alt i alt fant det hele sin beste løsning. Restskatten må ikke betales før langt uti august og reiseregninger kan jeg skrive i ettermiddag, så da er det ingen store byrder mer på meg, bare noen deilige overgrodde bed som skal lukes, og det liker jeg.

3 kommentarer

Hill-Marta Solberg

06.07.2016 kl.12:57

Godt å lese!

Stine

06.07.2016 kl.21:35

Synes du skriver så godt Guri, du skildrer de dagligdagse tingene så godt og innbydende. Det inspirerer. Selv om det du går igjennom på ingen måte er dagligdags for mange. Du er så sterk og flott! Leser hvert innlegg du skriver med glede og spenning. Føler med deg når dagene ikke er så gode, men din evne til å se det gode, selv på dårlige dager er beundringsverdig. Godt å høre at du stort sett blir godt ivaretatt av helsevesenet. Viktig at den siden også belyses. Takk, for at du deler! Hilsen Stine.

Nils Kaltenborn

27.07.2016 kl.15:51

Hei igjen - nå er det lenge siden du har fått en kommentar fra "han andre Nils K"!

Du er jo mye mere positiv i tonen nå enn da vi snakket sammen sist for vel et halvt år siden. Så jeg får jo håpe denne tendensen fortsetter fremover! Det ble ikke noe kvarter på brygga i Stamsund i år, idet jeg ikke kom meg så langt nord denne gangen. Men nordover må jeg jo hvert år, så jeg har da nylig vært i Reykjavik....

Dessverre kolliderer Inger Louises 90 års feiring med min tur til Tyskland og Sveits i neste måned, så dessverre treffes vi ikke der. Men det kommer sikkert flere anledninger!

Så får du hilse din nærmeste Nils Kaltenborn fra han litt fjernere Nils Kaltenborn, og så ønskes dere alt godt i tiden fremover!

Skriv en ny kommentar

hits