Hyppige kontroller

Tirsdag i forrige uke reiste jeg til Bodø. Det er lettere å reise om ettermiddagen til Bodø, overnatte der og fly videre neste dag for å komme til sykehuset kl 12, enn å ta fly kl. 0610 om morgenen. Siste overnatting hos Helene. Nå er hun flytta ut av leiligheta og leid den ut.

Jeg kom til Tromsø, fikk meg ei seng og etterhvert fikk både jeg og senga et rom. Det skjedde egentlig ikke noe mer den dagen. Faste fra midnatt og nr fire på operasjonslista neste dag. Det har jeg opplevd før, så jeg var forberedt på å vente lenge og vel. Jeg så en rekke episoder med Indiske somre og løste kryssordet i Dagbladet og i firetida om ettermiddagen kom dr. Kjæve. "Du har beveget deg under radaren denne gangen," sa han. Og det var nok, alt av venting var tigitt. Han lovte meg at noe ville bli gjort, for håpentligvis snart, og kl seks ble jeg henta. Uten å være sur! Jeg sovna og ble undersøkt. Neste dag fikk jeg vite at det fortsatt er noe i det indre som ikke er grodd, men det ser for øvrig greit ut i så måte at det ikke er noen infeksjon. Jeg ba dem om å ta urinprøve i forbindelse med inngrepet, og det hadde de gjort. Vi ble enige om at vi skulle avvente resultatet  fra prøven før vi starta med antibiotika. Så dro jeg heim. Ble henta på flyplassen av ei god venninne og kjørt heim. Hadde tenkt at vi skulle drikke kaffe, men var utrolig sliten og kom meg på sofaen så snart jeg kunne. Det ble etterhvert klart at urinveisinfeksjonen var et faktum, så Nils henta antibiotika til meg og jeg kom meg i gang med behandling. Da var det fredag.

Nå er det mandag. Jeg har fortsatt symptomer på UVI, men venter med å skifte medisin til jeg får vite svaret på dyrkingsprøven. Jeg ble bedre, men ikke bra nok. I helga kom vår eldste nevø på besøk og hadde det riktig trivelig sammen med ham. 

Lørdag dro Nils til Bodø for å hente Helene med flyttelass. En epoke er over. Jeg kjørte henne til Bodø høsten 2010, nå er hun tilbake. Hun skal være hjemme og jobbe i Lofoten Sparebank i sommer. Det gleder meg veldig.

Det er som sagt mandag. I morgen reiser jeg til Tromsø igjen. Kjæve lovte at de skulle sette meg opp til undersøkelse tidlig onsdag, så for håpentligvis kommer jeg hjem onsdag kveld, hvis ikke kommer jeg torsdags formiddag, og da får jeg i alle fall feire St.Hansaften.

Og da gjenstår bare en nyhet: Jeg har begynt å bade igjen.

3 kommentarer

21.06.2016 kl.01:12

Kjære Guri. Godt å lese bloggen din. Det er ikke måte på hvor du må reise. Håper du fort blir bedre av infeksjon. Når du kommer hjem får vi håpe at det er litt varmere i været. Klemmer fra Randi.

Sissel

21.06.2016 kl.18:00

Lykke tell i mårra - klem 😊

Herdis Davidsen

29.06.2016 kl.09:39

Hei Guri. Takk for trivelig møte på flypl. Du imponerte meg med din ro og måten du håndterer de store helsemessige utfordringene samtidig som du er i jobb. Ønsker deg en god sommer😊

Hilsen Herdis.

Skriv en ny kommentar

hits