09.05.2016

Nå har jeg vært sykemeldt siden 14.4. Jeg vet det, fordi jeg har sjekka det i dag, jeg må jo sende kort til NAV, sånn at jeg får noe å leve av. Jeg forstår ikke hvordan AAP-pengene beregnes, og bestemte meg for å gi det opp for lenge siden, men nå som det er alt som kommer inn på konto, har jeg begynt å lure igjen. Får ta det etter operasjonen. Det også. Jeg tenker det om det meste nå. Det er bare to dager til vi reiser til Tromsø. Sist onsdag ringte de fra sykehuset (UNN), en god skikk de har starta med. Sykepleierjournalen tas opp over telefonen, det betyr at de sjekker at alt er som det var eller at noe har forandra seg. Dessuten forklarer de hva som skal skje. Jeg skal komme dit 11.5. kl 12, gå til registrering og blodprøvetaking, deretter skal jeg komme til avdelingen. Jeg antar at jeg skal snakke med turnuskandidat og kanskje kirurg når jeg kommer dit. Så skal jeg bo på pasienthotellet de to neste nettene for den 12.5. skal de gjenta undersøkelsen de gjorde sist jeg var der, og så er jeg satt opp til operasjon 13.5. Det er en fredag og jeg gjentar stadig for meg selv: "Fredag den 13. er en vanlig dag." Hvorfor de skal gjennomføre undersøkelsen en gang til, vet jeg ikke. Jeg er engstelig for at de kan ombestemme seg, i grunnen er jeg engstelig for det meste nå. 

Det har vært en tøff tid siden jeg ble sykemeldt på heltid. Ganske rart. Noen dager har været vært fint og jeg har ordna i hagen. Andre dager har jeg motert ny bunadsskjorte til meg sjøl. Et kollosalt arbeid! Jeg hadde brodert det som skulle broderes og tenkte at jeg kunne la Husfliden montere den, men siden jeg tok den dit på en god dag, så ble det til at de skulle klippe og jeg skulle montere sjøl (på gode dager tror jeg at jeg kan det meste). Nå er den montert. Jeg sitter og syr løkkene som skal være på mansjetter og krave. Det er utrolig at jeg har fått det til, men det har jeg altså. Et høvelig prosjekt for en tid der tankene får alt for sterkt fokus  på meg meg meg og mitt mitt mitt. I tillegg har jeg bada i havet de aller fleste dagene, jeg har bare stått over når ingen andre har bada. Etter det har jeg trent en time på Stamina. 10 minutter på tredemølle og deretter 12 apparater.  Jeg er i bedre form enn da jeg starta. Vanskeligst har der vært å kutte røykinga helt, men jeg fikk beskjed om å gjøre det, så det er også gjort. Jeg er klar for UNN. Så får vi se om de er klar for meg.

5 kommentarer

May Jakobsen

09.05.2016 kl.18:34

Kjære Guri.

Jeg tenker mye på deg og håper at går godt i Tromsø. Fint at du får Nils med deg, man trenger ei hand å holde i når det stormer som verst.

Aasta

10.05.2016 kl.11:22

Jeg har "fulgt" deg i flere år, jeg synes det er fantastisk å følge deg.

Du lærer meg mye om hva som er viktig i livet.

Ønsker deg all lykke til i Tromsø.

Gode og varme styrkeklemmer.

Grethe W-S

10.05.2016 kl.22:04

Lykke til,Guri !

Ann Helen F Jusnes

11.05.2016 kl.22:24

Gode tapre Guri jeg tenker på deg. Gleder meg over dine havsbad og broderinger og sender tanker til Vårherre om styrke og fred for deg og dine oppe i alt dette.

Øistein Glømmi

11.05.2016 kl.22:43

Lykke til, Guri. Ønsker deg alt godt. Beste hilsen til dere begge

Skriv en ny kommentar

hits