Ugress, snegler og sånn

Det tok litt tid før jeg kom på at jeg skulle blogg igjen. Jeg ble skrevet ut av sykehuset torsdag i forrige uke. Følte meg igrunnen ganske pigg, og da et møte jeg hadde tenkt å delta i, ble avlyst, dro jeg rett heim.  Det var nok også det beste. Overmot er ikke alltid en god egenskap! Men fredag var jeg på jobb, vi fikk besøk av spesialitetskomiteen i psykiatri, en skjelden begivenhet. Nå er vi godkjent som utdanningsinstitusjon i to år til - vi har vært det lenge, men det kjennes alltid spennende ut når vi skal kikkes ekstra i kortene.

Siste rest av blod i posen kom natt til lørdag. Da hadde endelig avføring normal farge. Stor glede!

Jeg føler meg like frisk som før, jobber det jeg skal og har endelig fått nyluka  jordbærlandet mitt og fått siste plante i jorda. Med droppfot og litt mindre styrke enn før er det en utfordring å sprette rundt i den lille åkeren min, så det gjør jeg ikke heller, i stedet for sprett er det mer bomsing. Jeg føler meg som en barnehageunge i sandkassen. Fullt regnhyre uansett vær, for jeg griser meg så utrolig til. I morgen skal jeg plante spirea på det lille feltet jeg har kjempa tomt for skvalderkål. Det er et ufyselig ugress. Når jeg ligger der og luker, er det lett å tenke på operasjoner og hva som kan og skal fjernes og hva som ikke kan fjernes og hva som burde fjernes osv. Jeg klarer dessuten slett ikke å drepe brunsneglene, så de får seg en flytur til langt utafor gjerdet. Sansynligvis slett ikke effektiv, men det er sånn det blir. I dag tenkte jeg at luking og sneglekasting godt kan være bilder for mange andre prosesser i livet, men snegler og ugress er realiteter, de er seg sjøl og de skal ikke være i jordbærlandet

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Guri Ingebrigtsen

Guri Ingebrigtsen

63, Vestvågøy

Jeg er spesialist i psykiatri og jobber som avdelingsoverlege i voksenpsykiatrien på Nordlandssykehuset Lofoten. Jeg har også lang erfaring med politisk arbeid, var sosialminister i Stoltenberg 1 og ordfører i Vestvågøy kommune fra 1999 til 2007 (avbrutt av statsrådstida).

Kategorier

Arkiv

hits