Blant priviligerte

Dagen stråler. Sola skinner. Måsene forteller høylytt at nå er det tid for ny sesong, de sitter på takene og ser til sine gamle reirplasser. Verdens vakreste soloppgang, først knallrosa fjell med en farge som avtar mot gult og så til hvit etter som sola stiger på himmelen. Jeg er så glad for at jeg er blant de priviligerte i verden som får bo i Lofoten.

En slik dag skal badet vaskes, senga skiftes og bakken besøkes. Før vi setter oss i bilen og drar til Svolvær i dobbel 60-årsdag.

Jeg tenker på Nordlands AUFere som sitter inne i møtelokalet sitt og arbeider med framtidas utfordringer. Flott at ungdommer tar ansvar mens mor og bestemorgenerasjon svinger seg i løypa.

Noen lurer på hvor det er blitt av sykdommen. Den er det stort sett helsevesenet som bestyrer. Det er fortsatt en liten metastase i høyre lunge, alle bildene er sendt til thoraxkirurgene, jeg vet ikke når jeg hører mer fra dem. Jeg passer litt ekstra på når ansvaret beveger seg fra en spesialitet til en annen, men metastasen vokser langsomt og de ønsker at den skal ha en eller annen størrelse før de opererer. Sånn er det bare. Som Per Fuggeli sa da vi møttes på en flyplass: "Jeg går her som et vekstmedium for to metastaser i lungen." Det er en presis beskrivelse.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Guri Ingebrigtsen

Guri Ingebrigtsen

60, Vestvågøy

Jeg er på det nærmeste ferdig spesialist i psykiatri og jobber for tiden på Nordlandssykehuset Bodø, Psykiatri på rehabiliteringsavddelinga. Skal tilbake til Nordlandssykehuset Lofoten og arbeide med psykiatri der så snart helsa og spesialiseringa tillater. Jeg har også lang erfaring med politisk arbeid, var sosialminister i Stoltenberg 1 og ordfører i Vestvågøy kommune fra 1999 til 2007 (avbrutt av statsrådstida).

Kategorier

Arkiv

hits