Frisk?

Dr. Kjæve sa: "Jeg er fornøyd med bildet av lungene, jeg er fornøyd med de øvrige bildene. I leveren er det en metastase og det er den vi har fjernet. Det er den samme som vi "mistet" i høst, det er radiografene sikre på. Blodprøvene er fine. CEA var høy i fjor sommer, den gikk gradvis ned og har ligget mellom 1 og 2 siden da." Jeg spør: "Så du tror ikke det er flere kreftceller igjen i kroppen?" Han svarer: "Nei, det tror jeg ikke?" Jeg spør: "Trenger jeg noe slags etterbehandling?" "Nei, men du skal følges opp hver tredje måned, og det skal være på tirsdager." svarer han.

En av livets gladeste samtaler.

Nå skal jeg øve meg på å være frisk. Det innebærer endel trening og omlegging av tenkningen min. Tror jeg skal få det til. Så får jeg samle opp etter hvert og tenke på hva jeg har lært.

Vi kjørte hjem i går. Sola skinte og løvet glitra gjennom et majestetisk landskap i indre Troms. Det er flott og får vakre Lofoten til å bli litt spinkel. Jeg fant en god stilling så litt og sov litt. Vi stoppa for å spise i Bjerkvik. Jeg undte meg et digert bløtkakestykke. Så var det dobesøk og softis i Svolvær og hjemme halv seks. Da hadde vi vært på veien sju og en halv time inkludert pausene.

Vi sov og spiste bortsj som Sidsel kom og forærte oss. Deretter var det en gledens St.Hansaften i fjæra med flott bål og de hyggeligste mennesker vi vet. Jeg er usigelig, uendelig glad.

Nå skal jeg slutte å skrive blogg. Jeg er frisk og får formidle meg om mitt friske liv på andre måter. Men bloggen er nå her, og skulle jeg trenge den, tar jeg den opp igjen.

 

Tusen takk til alle dere som har fulgt meg og heia på meg både på bloggen og andre steder. Takk for bønner og for varme tanker. Jeg er dypt rørt over hvor mange som på ulike måter har vist at dere bryr dere.

6 kommentarer

IEvasDrakt

25.06.2012 kl.08:51

Så flott at du er frisk! En gledelig melding. Jeg ble rørt av setningen; Nå skal jeg øve meg på å bli frisk. Det var en god måte å uttrykke det å ha vært syk lenge og så skulle være frisk. Det kan av og til ta litt tid å omstille seg, både fysisk og psykisk. Ønsker deg all mulig lykke til!

Hill Marta Solberg

25.06.2012 kl.12:11

Fantastisk Guri, og fantastiske Guri!

Siste året har gitt deg erfaringer du sikkert gjerne skulle vært foruten. Men du har lagt nye alen til din livserfaring. Er utrolig glad på dine vegne, og gleder meg til å,treffe deg. Sommeren er ennå ung, vi finner nok på noe!

Klem fra HM

Anne Margrethe Lunde

25.06.2012 kl.17:41

Herlig, herlig, og så godt og så vel fortjent. Du og dere har hatt et ufattelig tungt år, og dere har kommet så flott igjennom det. Nyd nå sommeren i ekstra monn.

Masse klemmer Anne

25.06.2012 kl.20:42

Kjære Guri. Det var en gledens budskap at du er helt frisk og kan nyte sommeren. Det føles alltid godt å få positive tilbakemeldinger. Dette var budskap som hele familien trengte men aller mest du. Du har vært tapper og har lært oss andre mye. Ha en fin sommer.

kLEM FRA RANDI

Harold H

25.06.2012 kl.21:54

Så flott! Med sola på sitt høyeste, fargene på sitt vakreste, livskraften i jorda på sitt mest intense - fikk du, kjære Guri, de nyhetene som vi alle har håpet på og bedt om - du er blitt frisk - da blir også takknemligheten på sitt sterkeste og gledestårene på sitt varmeste.

God klem fra Liv og Harold

Hildegun

01.07.2012 kl.22:57

Takk for at du har delt denne reisen med alle oss. Du skriver godt, og det har vært en glede å følge deg, midt i alvoret. Forstår at du legger ned nå, alt til sin tid. Lykke til med det friske livet! :-)

Skriv en ny kommentar

Guri Ingebrigtsen

Guri Ingebrigtsen

60, Vestvågøy

Jeg er på det nærmeste ferdig spesialist i psykiatri og jobber for tiden på Nordlandssykehuset Bodø, Psykiatri på rehabiliteringsavddelinga. Skal tilbake til Nordlandssykehuset Lofoten og arbeide med psykiatri der så snart helsa og spesialiseringa tillater. Jeg har også lang erfaring med politisk arbeid, var sosialminister i Stoltenberg 1 og ordfører i Vestvågøy kommune fra 1999 til 2007 (avbrutt av statsrådstida).

Kategorier

Arkiv

hits