Vi er AUFere

Lørdag formiddag på Utøya var ubeskrivelig på nesten alle måter. Innimellom kommer noen av opplevelsene derfra til meg og blir værende i tankene ei stund. I morgest var det slik.

Vi satt i bakken, svært mange av oss som var der. Overlevende ungdommer, foreldre og andre pårørende, folk fra hjelpeapparatet. Ingrid Olava sang rett inn i hjertene våre. Jens snakka og lovte at han skulle komme til Utøya neste år og overnatte. Eskild snakka om Utøyas betydning. Ingrid Olava sang igjen. Programmet var over. Da startet noen spinkle stemmer: "Vi er AUFere". Flere stemmer la seg på til et kor av overlevende stemmer som stadig fikk ny kraft.

Det er den vakreste sang jeg noen gang har hørt, og den som har berørt meg mest. Den hyllet dem som ikke lenger var der, mens den gav fortsatt liv til dem som fortsatt lever.

2 kommentarer

Hill-Marta Solberg

26.08.2011 kl.22:27

Gode Guri.

Hva er mer viktig enn å samle små gleder i hverdagen. Stille fredagskveld i Bodø, i morgen er det stor festivitas med statsborgerseremoni i kulturhuset. Derfor Bodø-helg på meg. Om hurtigruta hadde villet vente på meg, kunne jeg tatt turen over fjorden til deg når alt er ferdig.Men det er vel litt mye forlangt!! Widerøe tar jo så alt for tidlig helg.Du får ha ei god helg hos deg.

Klem fra HM

Elisabeth

26.08.2011 kl.23:44

Kjære Guri.

Du har skrevet så levende om både hverdagsgleder og merkedagsopplevelser de siste dagene. Det gjør godt å lese tekstene dine. De berører meg. Takk for at du deler disse tankene med oss.

Hilsen Elisabeth

Skriv en ny kommentar

Guri Ingebrigtsen

Guri Ingebrigtsen

60, Vestvågøy

Jeg er på det nærmeste ferdig spesialist i psykiatri og jobber for tiden på Nordlandssykehuset Bodø, Psykiatri på rehabiliteringsavddelinga. Skal tilbake til Nordlandssykehuset Lofoten og arbeide med psykiatri der så snart helsa og spesialiseringa tillater. Jeg har også lang erfaring med politisk arbeid, var sosialminister i Stoltenberg 1 og ordfører i Vestvågøy kommune fra 1999 til 2007 (avbrutt av statsrådstida).

Kategorier

Arkiv

hits