Å tenke positivt har sin pris

Jeg tenker på det å være syk og ha lyst til å være frisk. Mesteparten av tiden er jeg sånn. Å tenke positivt brukes ofte som en floskel, men jeg har alltid vært sånn at jeg prøver å finne noe positivt ved de fleste situasjoner, det har sine sider, og nå ser jeg tydelig at jeg i stor grad forholder meg til at jeg har lyst å være frisk. Det betyr at jeg handler litt mer enn jeg bør bære når jeg går på butikken, det betyr at jeg tror at jeg ikke kommer til å bli syk av cellegift, det betyr at jeg har mange gode stunder der jeg pusler med aktiviteter som jeg like og som jeg tåler. Men det jeg ser at jeg bør passe meg for er at jeg ikke dikter meg friskere enn det jeg er, for så å legge opp for tøft løp. For jeg er ikke like høy i hatten hele tiden, når jeg føler meg syk og når jeg bare er trøtt, så er jeg fryktelig syk og trøtt. Da hjelper det bare å sove. De som da prøver å trøste blir ikke nødvendigvis møtt på noen fin måte. 

Det var nyttig å være innom jobben om ikke annet så bare for å se at konsentrasjonsevnen for saker som ikke angår meg sjøl, er meget kort. Og for å se at bare å tenke på å gå dit, gå dit, ikke gjøre noe særlig og så gå heim, kjennes som et dagsverk. Takk og pris for sykepengesystemet som gjør at man kan være syk uten at man kommer i økonomisk uføre, i alle fall ikke første året.

Og bare for å ha det sagt: Fantastisk sensommervær i Stamsund med deilig morgenbad og venninnebesøk i hagen.

Én kommentar

Hill-Marta Solberg

25.08.2011 kl.22:12

Gode Guri.

Har vært i Oslo et par dager. I tillegg til møter ble det en tur innom Stortinget før jeg var i Domkirken og feiret 10 års bryllupsdag for kronprinsparet. Møter mange av våre felles kjente på veien, de spør etter deg og ber meg hilse. Herved overbrakt. Blir glad når du skriver om morgenbad og vakkert høstvær, hva er bedre enn når vi klarer å kjenne på slike gleder.

Klem fra HM

Skriv en ny kommentar

Guri Ingebrigtsen

Guri Ingebrigtsen

60, Vestvågøy

Jeg er på det nærmeste ferdig spesialist i psykiatri og jobber for tiden på Nordlandssykehuset Bodø, Psykiatri på rehabiliteringsavddelinga. Skal tilbake til Nordlandssykehuset Lofoten og arbeide med psykiatri der så snart helsa og spesialiseringa tillater. Jeg har også lang erfaring med politisk arbeid, var sosialminister i Stoltenberg 1 og ordfører i Vestvågøy kommune fra 1999 til 2007 (avbrutt av statsrådstida).

Kategorier

Arkiv

hits