I Bodø

Jeg er i Bodø. Det er her jeg skulle vært. Jeg skulle arbeidet i Bodø ut august, så ville jeg har tilstrekkelig praksis til å bli spesialist i psykiatri. Men sykefravær godttas ikke, så hvordan dette blir, vet jeg ikke, når jeg trekker fra ferie, mangler jeg en og en halv måneds tjeneste.

Jeg er i Bodø i min 52 kv meter store (lille) leilighet, som for tiden også er fyllt opp med datterens ting. I dag lukter her mugg. Hun har fått tilbake kofferten sin fra Utøya. Der var det ingen klær, men det er utrolig hvor mye annet man har med seg ut i verden. Kofferten er nå bio-tex-druknet og spylt med hånddusj før den skal ha et lengre liv på verandaen. Sminke og smykker som tåler vann, har ligget lenge i biotex-bad og er ettervasket med Zalo og fagmessig skyllet i rent vann og ligger til tørk på kjøkkenet. Aliaskortene ligger pent fordelt utover hele spisebordet og skal ligge der og tørke til i morgen. Det som var av tekstiler har hatt en runde i vaskemaskinen og henger ute. Fortsatt ligger en passe stor haug midt på gulvet. Men som sagt, alle klærne mangler fortsatt. Med mine øyne er her evig nok av klær, men jeg forstår jo at man tar det man liker best med seg når man skal ut i verden. Teltene har vi heller ikke sett noe til, det er vel lite sannsynlig at vi (foreldrene) noen gang skal på telttur igjen, og jeg antar at like før Utøya neste år, kommer ei hesblesende Helene og forteller at nå er det helt umulig å få tak i rimelige telt og om vi har noen ide til hvordan det kan løses. Den tid den sorg.

Jeg er altså i Bodø og har nytta høvet til å besøke min gode venninne fylkesmannen. Det var den gode venninna jeg besøkte og ikke tittelen, men jeg syns det er stor stas å ha en venninne med en så flott tittel. Vi spiste reker og snakka om hvor utrolig nært oss katastrofen på Utøya kjennes. Hvordan vi følger med i aviser og på blogger og leser enkelthistorier, snakker med folk og hører enkelthistorier og får stadig høre om nye folk vi kjenner eller som kjenner noen som kjenner noen som har mistet barnet sitt, eller som ikke mistet barnet sitt. Tårene sitter løst, og igjen et menneske som er helt enig med meg om hvor fantastisk statsministeren og kongehuset har virket i denne tiden.

Grunnen til at jeg eri i Bodø er at det passet slik når jeg reiste gjennom, og jeg trengte å hente noen papirer på kontoret. Det var hyggelig å komme innom rehab. Selv så kort tid som jeg har arbeidet her, har jeg møtt noen mennesker jeg har lært å sette stor pris på. Og Knut (overlegen) skal ha stor takk for å være god arbeidsgiver. I mårra skal jeg gå en liten tur innom avdelinga, før jeg setter kursen heim mot Stamsund igjen. Det blir godt å komme heim nå.

2 kommentarer

Ann Merete Brekken

23.08.2011 kl.19:05

Guri, du skal aldri si aldri. Kansje eg inviterer deg med på telttur i 2012. Ser du det for deg, jeg som fryser i ett, du som bader i hav som knappast har kjent + temp. Men eg er god å lage bål, og en racer med å steike pølser. Vin lika vi jo begge.....jo, kunne vært kjempekoselig.

Har akkorat sett nyhetene, og der var en repotasje om gravide tenåringer. Thale sier: mamma, hvordan kan en tenåring bli gravid............Tja, ka svarer mora:).Må nu le. Idag hadde knætta fått kledd på seg, pakket matboks og melka i sekken, og det før eg hadde fått buksa over rumpa.... Håper gleden over skolegangen varer:).

Du skal se det ordner seg mht til å bli ferdig med spesialiseringa:-), tar bare litt!!!! lengre tid. Kos deg så godt du kan i Bodø.

varm klæm til deg.

Sissel K

23.08.2011 kl.22:02

Kjære Guri!

Spesialist i psykiatri blir du, bare se ... :)!!

Og veldig velkommen heim!

Klem, Sissel

Skriv en ny kommentar

Guri Ingebrigtsen

Guri Ingebrigtsen

60, Vestvågøy

Jeg er på det nærmeste ferdig spesialist i psykiatri og jobber for tiden på Nordlandssykehuset Bodø, Psykiatri på rehabiliteringsavddelinga. Skal tilbake til Nordlandssykehuset Lofoten og arbeide med psykiatri der så snart helsa og spesialiseringa tillater. Jeg har også lang erfaring med politisk arbeid, var sosialminister i Stoltenberg 1 og ordfører i Vestvågøy kommune fra 1999 til 2007 (avbrutt av statsrådstida).

Kategorier

Arkiv

hits