Utøya

I går var jeg sjuk. Vi reiste til Oslo, men jeg klarte ikke annet enn å bli liggende i senga fordi jeg følte meg elendig. Det gjorde selvfølgelig at jeg virkelig var redd at hensikten med osloturen ville falle bort. Heldigvis føltes helsa betydelig bedre i dag.

I morgest dro Helene og jeg til Utøya. Hver av de overlevende fikk lov til å ha med seg en pårørende. Nils og jeg var enige om at hvis jeg klarte det, skulle jeg være med. Vi dro med buss til campingplassen og en liten lekter derfra. Så var vi der. På Utøya.

Helene tok meg med langs stiene hun fulgte. Det er utrolig hva disse unge ble utsatt for. Vi fulgte stier, vi så bratte skrenter der de måtte klatre for å komme seg i trygghet. Noen steder langs stien var flere mennesker samlet, flere roser lagt ned og flere lys tent. Da visste vi at her var flere mennesker henrettet.

Det var mange mennesker på øya, og det var stille. Det var godt å være der, også for meg som aldri har vært der før, men som har vært der i ånden nesten hver time etter terroren.

Jeg er uendelig takknemlig til statsministeren som ledet landet på en slik måte at det ikke er hat som er den dominerende følelsen etter denne hendelsen, men at vi bruker denne anledningen til å sette sterkere pris på det samfunnet vi elsker.

Tusen takk til Helene som torte å ta meg med og tusen takk til regjeringen som la til rette for at vi fikk besøke Utøya.

8 kommentarer

Tove

20.08.2011 kl.20:28

Veldig tøft av deg dette! Ønsker deg og dine alt gått fremover.

Ann-Helen F Jusnes

20.08.2011 kl.21:04

Utrolig sterkt Guri. Hils Helene

Hill-Marta Solberg

20.08.2011 kl.22:14

Gode Guri.

Har vært med dere i tankene idag. Godt at du greide turen til Utøya. Hils dine.

HM

Harold H

20.08.2011 kl.22:44

Kjære Guri.

Så mestret du besøket på Utøya, Guri, så smertefullt og samtidig gripende det dog måtte være. Dette må ha vært en sterk opplevelse både for deg og Helene. Kanskje er dere med på minnemarkeringen i Oslo søndag? håper du får styrke også til det. Gode hilsener fra Liv og meg på Hemnes.

PS. Mange minner dukket opp fra 1987 når du skriver om katestrofepsykiatri og lokalsamfunn. Ser han Weiseth for meg, da han holdt seminar; han gjorde et sterkt inntrykk dengang. Og du var en sterk pådriver og nytenkende, Guri!

Harold H

Elisabeth

20.08.2011 kl.23:22

Kjære Guri!

Å, så godt å lese at du fikk dele denne dagen med Helene og de andre flotte ungdommene og deres familier. Jeg er så glad for dere. Varm hilsen også til Nils, som ventet på dere da dere kom tilbake.

Elisabeth

Mariann

20.08.2011 kl.23:23

Vakkert og vondt. Håper at besøket på Utøya ga noen svar og litt fred i sjelen. Vår statsminister har vist seg som en statsminister for alle i landet, hevet over partipolitikk og andre ting som skiller oss. Ønsker dere alt vel.

Sissel K

21.08.2011 kl.10:22

Kjære Guri!

Tenkte mye på dere i går da vi fikk se glimt på TV fra Utøya-besøket. Skjønner godt at måtte vært en sterk opplevelse, både for deg og Helene.

Klem, Sissel

Wenche Bolle

21.08.2011 kl.15:19

Gode mennesker,

dette var tøft å lese men jeg er glad dere fikk dra sammen til Utøya.

Klem, Wenche

Skriv en ny kommentar

Guri Ingebrigtsen

Guri Ingebrigtsen

60, Vestvågøy

Jeg er på det nærmeste ferdig spesialist i psykiatri og jobber for tiden på Nordlandssykehuset Bodø, Psykiatri på rehabiliteringsavddelinga. Skal tilbake til Nordlandssykehuset Lofoten og arbeide med psykiatri der så snart helsa og spesialiseringa tillater. Jeg har også lang erfaring med politisk arbeid, var sosialminister i Stoltenberg 1 og ordfører i Vestvågøy kommune fra 1999 til 2007 (avbrutt av statsrådstida).

Kategorier

Arkiv

hits