Første cellegift

Så  er jeg i gang med cellegift. Jeg starta dagen med morgenbad helt alene. 16 grader i lufta, kanskje 14 i vannet, lett skydekke og stor fred og ro i fjæra var en vidunderlig måte å starte dagen på. For det er jo merkelig, men jeg har faktisk gleda meg til å komme i gang.

Bak den døra i kirurgisk poliklinikk der det står "kreftsykepleier" og navnene deres, er det faktisk en liten kjemoterapiavdeling. Et ganske stort rom er gjort så hjemmekoselig som man kan gjøre en sykehusavdeling. Ann Peggy bestyrte avdelingen i dag, og var kjempehyggelig fra jeg snakka med henne i telefonen i går til jeg dro hjem i dag. Jeg starta med blodprøver - alle var helt fine, deretter et ungdommelig blodtrykk. Så var jeg innom psyk.pol. og underholdt mine kolleger om hvordan jeg har det, før jeg gikk tilbake til Ann Peggy og fikk først varmet hendene på varmepute, deretter fikk jeg sukkervann rett i årene og så etterhvert kom tre forskjellige cellegifter. Jeg satt i en god stol med beina på en dertil egnet krakk og hekla i stort tempo. Merka lite da jeg satt der, føler meg litt trøtt nå, men det pleier jeg være etter middag. Skal ta tbl mot kvalme i kveld for sikkerhets skyld. Ellers sier de at man vanligvis ikke mister håret av denne kuren, men det kan bli litt tynnere og man kan bli plaget at prikninger i armer og hals når man stimuleres av kulde, f.ex. fryseboks og kjøleskap. Jeg spurte om dette også gjalt bading i havet, det trodde hun nok at jeg måtte regne med. Ellers tenker jeg at jeg drar til Rebekka og klipper meg når hun er tilbake fra Spania, for selv om håret bare blir litt tynnere, tror jeg det blir bedre på en kort frisyre.

Dr. Tønnies var tilbake etter ferien i går, og kom innom for å hilse på. Jeg er glad for å vite at hun er tilbake, selv om hun har sagt jeg kan ringe henne heime, så vil det være noe jeg nøler veldig med, men å vite at det har vært mulig, har vært et lyspunkt i denne perioden. Nå er hun tilbake med all sin vennlighet og sin kunnskap - hurra!

Det er godt å være i gang. Så får vi se hvordan det går videre, i dag er jeg optimist.

7 kommentarer

Sissel K

16.08.2011 kl.16:59

Jeg er så glad for at du er i gang Guri, og fordi bloggordene dine idag har den positive snerten. Ja, selvfølgelig ble du godt mottatt hos kreftsykepleieren (ho ER ei trivelig dame) ... skulle bare mangle :) - ikke vask kjøleskapet eller rydd i fryseren for ofte da, Guri ... ønska deg ALL mulig lykke til med dagene framover!

Klemma, Sissel

16.08.2011 kl.17:39

Hei Guri! har vært i Trondheim og innstallert Karin på hybel og studie... nanoteknologi..." det er det som er mindre enn atomer" sier jeg for å forklare det. Har lest bloggen din for de siste dagene, og er så takknemllig for at du orker å dele dette med omverdenen. Tror du har så rett i det at når du er midt i stormsenteret så merker du ikke stormen så sterkt, det er livet som er slik.. Jeg har ofte tenkt på noe en dame sa til meg i min første prestetid, hun hadde en alvorlig kreftdiagnose og alle lurte på hvordan hun klarte det. " Styrken til å klare dette får jeg ikke på forhånd, men når jeg trenger det" sa hun. Og jeg tror det er utrolig sant. Og så er det en trøst i at selv om vi ikke alltid merker den styrken så kommer den tilbake... det er noe med håpet som overlevelsesstrategi. Det og kjærligheten. Godt å høre at Helene har vært hjemme, at du bader, at du har ironien intakt,, og at du bruker alle dine evner til å finne ut av dette. Jeg tenker på deg og ber for dere.. og vil gjerne komme innom en dag når det er OK for deg.

Gode hilsener fra Ann-Helen

Bodil

16.08.2011 kl.21:55

Hei igjen Guri! Godt å lese bloggen din og enda bedre å se at du kommer deg på kafe :) Tenker på deg og ønsker deg det beste.

Varm hilsen fra Bodil

Inger Sandanger

16.08.2011 kl.22:21

Selvfølgelig skal du til frisøren! "med stil" har alltid vært ditt varemerke når det gjelder!

Klem Inger

Kari P

16.08.2011 kl.22:27

Jeg må også innom bloggen din. Godt å se at helsevesenet fungerer igjen - og at du er godt ivaretatt. Du skriver så godt og levende. Ser deg morgenbadende i Lofotens bølger. Håper du kan fortsette med det - og i alle fall at pausen ikke blir for lang før du kan fortsette. Debuterte som isbader i vår - utrolig energigivende. Ser det er flere karier innom her. Så derfor :Kari P

PS Vår felles Hildegunn er snart på vei sørover gjennom vannfullt Trøndelag med dårlig kne - håper hun kjører forsiktig.

Grethe Winther-Svendsen

17.08.2011 kl.09:18

Hallo Guri. Har vært innom bloggen din flere ganger,det er sterkt og givende hvordan du deler dine opplevelser. Godt at du er kommet igang med behandling og bading. Det er på en måte to sider av samme sak. Sender deg alle gode tanker - klem Grethe W-S.

Liv Marie

17.08.2011 kl.12:10

Ønskjer deg ein fin dag og mange gleder!

Skriv en ny kommentar

Guri Ingebrigtsen

Guri Ingebrigtsen

60, Vestvågøy

Jeg er på det nærmeste ferdig spesialist i psykiatri og jobber for tiden på Nordlandssykehuset Bodø, Psykiatri på rehabiliteringsavddelinga. Skal tilbake til Nordlandssykehuset Lofoten og arbeide med psykiatri der så snart helsa og spesialiseringa tillater. Jeg har også lang erfaring med politisk arbeid, var sosialminister i Stoltenberg 1 og ordfører i Vestvågøy kommune fra 1999 til 2007 (avbrutt av statsrådstida).

Kategorier

Arkiv

hits