Beslutning - kvalitetskontroll - avviksmelding

Så er valgklampen i gang. Var på fellesarrangementet på Leknes og hørte på alle åtte innlederne. Kunne stemt på sju av dem hvis jeg ikke hadde vært ordfører og vet hvor vanskelig det er å få til drift av en stor organisasjon samtidig som man skal utvikle kommunen for framtida. Da er det godt å vite at alle i alle fall er enige om at eldreomsorgen skal prioriteres, selv om ingen var spesielt tyelige på hva det betyr. Artig å se mange på stand etterpå! Men da sa kroppen min nei til mer aktivitet.

Jeg spekulerer ennå på om det er slik at når man har besluttet noe i helsevesenet så sitter det en kvalitetskontrollør som sier at vi må nok gjøre enda en gjennomgang før vi kan beslutte. Det virker slik. Selv om det da blir vanskelig å være pasient og forholde seg til beskjedene.

For meg er det slik at når jeg får en bedskjed, så prøver jeg å tenke på hvordan jeg i praksis kan leve med beslutningen. Hva kan jeg gjøre for at fem uker i Tromsø skal være meningsfylte, hva kan jeg gjøre for å få bukt med min egen redsel osv. Da er faktisk kalenderen et viktig redskap, for den er med på å bestemme hva og hvordan jeg skal legge gode planer. Men da blir det også vanskeligere når planene må endres på meget kort varsel.

Jeg har fått flere kommentarer på at det fins noe som heter pasientansvarlig lege i pasientrettighetsloven, til det er å si at i Tromsø tolkes dette til den legen som har ansvar for å skrive epikrisen. Så langt har jeg ikke fått tildelt noen som har ansvar for meg, til tross for at jeg har spurt spesifikt om dette. Jeg antar at dette også er av de avvik som ikke meldes av noen. Jeg avventer å melde fra til jeg er ferdigbehandlet - som min bestemor ville sagt - vess eg får levedaga -. Ellers tar jeg kontakt med noen i Tromsø ca lunsjtid mandag om jeg ikke har hørt noe fram til da.

Ha en fin lørdagskveld!

3 kommentarer

Lillian

13.08.2011 kl.22:56

Kjære Guri.

Blir matt når jeg leser bloggen din.. Veit ikke helt hva jeg skal si, ord blir litt fattig nu. Men jeg tenker masse på deg og dine. Stå på Guri. Du er fandenivolsk når det gjelder...

Klem fra Lillian.

Ps. Gubben hilser..han venter ..langt over ventegarantien.

Liv Marie

14.08.2011 kl.10:50

Ha ein god søndag, Guri!

Marianne Finstad

14.08.2011 kl.11:42

Hei Guri.

Leser dine blogger, og blir så oppløftet av ditt mot og evne til å dele dine tanker og føleser i en så vanskelig og livstruende situasjon. Du skriver så godt om det å være menneske i møte med dette "vesnet". Tusen takk for du deler så raust. Det gjør meg samtidig betenkelig på det samme "vesnets" møte med mennesker med alvorlige diagnoser. Ikke for jeg tror det foreligger en uvilje hos hver og en av disse legene. De vil redde liv og de vil reparere. Men på en eller måte blir det noe galt i samhandlingen og kommunikasjonene med pasienten. Mye kan være forklaringen på dette.Har lest mye av Per Fugelli, også hans siste bok Døden skal vi danse? der også han beskriver dette med stadig ny beskjeder og stadig nye leger / sykepleiere og forholde seg til. Rart igrunnen at det å få en "fastlege" innenfor kreftbehandling skal være så vanskelig å få til, da det betyr så uendelig mye for den enkelte pasient. Det er å se hele mennesket ikke bare det området der kreften rammer, men også usikkerheten, tankene ,behovet for svar og forklaringer. Det å bli hørt og sett som menneske er det mye god helse i. Dette er bare tanker jeg gjør meg underveis i dine ærlige blogger.

I alle fall Guri takk for du deler. Jeg sender gode og varme tanker til deg og familien din.Dere har virkelig fått mer av utfordringer og kriser en det vi andre kan fatte. Ble så ufattelig glad da vi forsto at Helene var kommet fra Utøya med livet i behold. Men hun har nok bilder og opplevelser som ingen mennesker skal utsettes for, særlig ikke vår barn og ungdommer.

Stor klem fra Marianne

Skriv en ny kommentar

Guri Ingebrigtsen

Guri Ingebrigtsen

60, Vestvågøy

Jeg er på det nærmeste ferdig spesialist i psykiatri og jobber for tiden på Nordlandssykehuset Bodø, Psykiatri på rehabiliteringsavddelinga. Skal tilbake til Nordlandssykehuset Lofoten og arbeide med psykiatri der så snart helsa og spesialiseringa tillater. Jeg har også lang erfaring med politisk arbeid, var sosialminister i Stoltenberg 1 og ordfører i Vestvågøy kommune fra 1999 til 2007 (avbrutt av statsrådstida).

Kategorier

Arkiv

hits