Ny reise planlegges

I morgest tok jeg opp med visitten at jeg har timer hos kreftpoliklinikken og stråleavdelingen i Tromsø torsdag. "Så fint," sa dr. Peggy. Jeg kom aldri så langt som å spørre om hvordan jeg praktisk kunne tenke på reisen med de smertene jeg nå plages med før var visitten over. Senere på dagen var det en sykepleier innom, og hun tok fatt i det og var meget tydelig på at det slett ikke var jeg, men sykehuset som skulle bestille biletter og ordne opp, så nå er det gjort, jeg kjøres med ambulanse til Svolvær og direktefly derfra til Tromsø. Sykehotellet var fullt og jeg får rom på Grand igjen. Ikke fullt så morsomt som da Nils var med, men det går nok. Jeg er fornøyd med at det ikke blir fram og tilbake på dagen, det hadde blitt for mye. Jeg føler dessuten at det vil være ok at jeg sjøl får formidlet hva slags problem jeg har nå til de legene som skal ha ansvar for videre behandling, for det er uklart for meg om Peggy har vært i kontakt med Tromsø eller ikke.

Ellers må jeg si at jeg får utrolig god pleie og omsorg her, får følelsen av at de ikke vet hva godt de kan gjøre for meg, og det gjør godt. Jeg er ganske sliten, kjenner jeg. Nils var innom og vi snakket om alle som kommer med hyggelige hilsener og er overgitt over alt vi er utsatt for. Stort sett kjennes det ikke som om vi er utsatt for mer enn vanlig. Jeg tror det kan sammenlignes med å være i stormens sentrum, du merker ikke så mye til vinden da heller, men stormen kan ødelegge mye likevel. Jeg tror jeg kommer til å sove mye etterhvert som jeg blir smertefri og kan sove helt til jeg våkner av meg sjøl.

Nils er heldigvis bedre i ryggen og Helene kommer hjem i mårra eller torsdag, så da starter ei lang, lat helg (blir jeg i Tromsø, veit jeg ikke hvordan det blir, den tid den sorg).

4 kommentarer

randi H Nilsen

09.08.2011 kl.22:47

kjære Guri. Jeg har ikke hatt anledning til å lese bloggen din i flere dager. Her har huset vært besøkt av mange feriegjester som vi har vært på fjellturer i lag med og nettene har blitt korte. 23 d.m. får vi besøk av mine sliktninger fra Amerika. Du er en tapper dame som klarer å delta i det sosiale liv og det er sikkert det som gir dine plager en lindrende hånd. I morgen skal jeg å plukke blåbær. Finner jeg fine bær blir det min gave til deg når du kommer fra Tromsø. Masse klemmer fra Randi.

Sissel K

09.08.2011 kl.23:10

Så bra at de tok tak i det med reisa og at du kunne få ambulanse til Svolvær (sjøl om du sa at gjerne ville ha kontrollen, er det ABSOLUTT rett at du skal slippe DEN biten, du har nok å kontrollere uansett :)). Ellers må jeg si at det var en flott dame jeg var innom en snartur idag, brun og vakker og med det gode smilet på lur .....

Klem, Sissel

Harold H

10.08.2011 kl.00:08

Kjære Guri! Det er med spenning, bekymring, men også frigjørende latter å lese dine observasjoner og kommentarer! Du er bare helt fantastisk! Det visste jeg jo fra før også, men bekreftelsen står støtt. Ser både deg og Nils for meg på kaia på Vindstad!

Det måtte være en sterk opplevelse å se Utøya- dokumentaren, men aller sterkest å få Helene hel og god hjem.

Håper at turen til Tromsø går uten større ubehag og at det planlagte program kan følges tiltross for problemet med urinleder som er oppstått. Du og dine er omslutta av gode tanker - og bønn om at hver dag må komme deg i møte med nye krefter, humør og mot.

Liv hilser så mye. Hun ernå kommet seg bra etter sin "tørn" nå i sommer. Søndag hadde jeg gudstjenste i Sundsli kapell (gudstj en gang for sommeren) som ligger ved Nord-Røssvatnet, 400 m o.h. Vi overnatta til mandag på en gjestegård hos noen gode venner, plukka 1 kg multebær! Liv klarte å gå omlag 2 km, ny rekord for denne sommeren!

God tur til Tromsø! Hils dine!

Hilsen Harold på Hemnes

Ragnhild B

10.08.2011 kl.01:20

Guri, du er så flott! Når noen mennesker signaliserer " hva er mening med livet", gir du oss lesere et signal om at " Meningen i livet er å skape mening". Jeg tenker på dere hver dag, og er på denne måten på "besøk" hos deg/ dere. Senere, har jeg lyst til å komme på et personlig besøk. Sender deg en go klem og varme tanker. God tur til Tromsø !

Skriv en ny kommentar

Guri Ingebrigtsen

Guri Ingebrigtsen

60, Vestvågøy

Jeg er på det nærmeste ferdig spesialist i psykiatri og jobber for tiden på Nordlandssykehuset Bodø, Psykiatri på rehabiliteringsavddelinga. Skal tilbake til Nordlandssykehuset Lofoten og arbeide med psykiatri der så snart helsa og spesialiseringa tillater. Jeg har også lang erfaring med politisk arbeid, var sosialminister i Stoltenberg 1 og ordfører i Vestvågøy kommune fra 1999 til 2007 (avbrutt av statsrådstida).

Kategorier

Arkiv

hits