Tårer for Utøya, tålmodighet for meg sjøl

Jeg har grått meg gjennom dokumentaren om Utøya på TV2. Jeg kan ikke fatte hvor heldige vi har vært som fikk Helene heim. Alle disse unge menneskene som fikk så alt for korte liv.  Alle disse unge menneskene som skal leve med bilder inne i seg, med minnet om redselen bare dødstrussel kan gi. Dette minnet som aldri vil forlate dem helt. I 72 minutter ble de holdt i pine. Mange tårer er grått, mange tårer skal gråtes. Vårt bidrag må være: Det de trodde på, bærer vi videre. "Some tears are best left on the cheeks till they dry by themselves," sa den kloke gruppeterapeuten min en gang. Dette er slike tårer, de salter kinn, hake og hals, og gir krefter.

 

En hel lang dag på sykehuset på Gravdal. Nå vet vi at det er noe med området der venstre urinleder nærmer seg blæra, sannsynligvis en mindre lekkasje. Det svir grusomt når det lekker, men er rolig så lenge jeg klarer å holde meg i riktig stilling. Overlegen her nå er urolog, heter Peggy og er svensk og minst like gammel som meg, så jeg tror at hun vet hva hun gjør, og Tromsø har gitt henne blanke ark for å bestemme hva som gjøres videre. Jeg antar at dette kan gjøre at jeg kommer senere igang med strålingen enn det som er planlagt, men i kveld vet jeg ikke det heller. Jeg har fått lagt inn kateter for å avlaste og får antibiotika for å hindre utvikling av infeksjon. Så får vi sjå. Det er lettere å være snill og tålmmodig pasient når man vet hva problemet er.

2 kommentarer

ernajoja

08.08.2011 kl.23:34

Har også sittet og sett på. Sterk kommentar...

Ann-Helen F Jusnes

09.08.2011 kl.08:26

Kjære Guri. Tenker på deg og dine, dette ble harde tørner! Så fint at du fikk vært på Vindstad, de har lagt ned et kjempearbeid på skolen... og jeg håper virkelig å få brukt leiligheten. Ønsker deg alt godt og takk for at du deler på denne bloggen.

Ann-Helen

Skriv en ny kommentar

Guri Ingebrigtsen

Guri Ingebrigtsen

60, Vestvågøy

Jeg er på det nærmeste ferdig spesialist i psykiatri og jobber for tiden på Nordlandssykehuset Bodø, Psykiatri på rehabiliteringsavddelinga. Skal tilbake til Nordlandssykehuset Lofoten og arbeide med psykiatri der så snart helsa og spesialiseringa tillater. Jeg har også lang erfaring med politisk arbeid, var sosialminister i Stoltenberg 1 og ordfører i Vestvågøy kommune fra 1999 til 2007 (avbrutt av statsrådstida).

Kategorier

Arkiv

hits