En helt alminnelig kveld

Så var det Nils og jeg og kattene i huset, alle andre er alle andre steder. Helene var i begravelse på Melbu i dag. Vi har snakka med henne etterpå, da var hun på tur til Bodø, skal i  en begravelse i Saltstraumen i mårra. Godt å vite at det er mange flotte mennesker omkring datra vår når vi ikke kan være til stede, og ikke skal være til stede. Hun er voksen, og har sammen med mange fått en opplevelse med konsekvenser verken voksne eller barn noen gang skulle fått.

Nevøen med familie reiste i dag. Vi hadde en flott tur til Reine og særlig runden med ruta rundt fjorden var som alltid imponerende. For familien som ikke har vært der før, eller ikke har vært der innenfor sitt bevisste liv, var det nok en forunderlig opplevelse å vite at her kommer slekta fra, selv om det var så fullt på båten at jeg aldri kom til å få fortalt om fjellslåtta og alle mulige andre anstrengelser som går langt ut over det man klarer å forestille seg på et treningsstudio. Vi overnatta på Sakrisøy. Har ikke ligget der før, kjempefine buer og mange gode barndomsminner dukka opp. Turen ble avslutta med en vandring på Å med kanelsnurrer og kaffe. Der skiltes vi og vil møtes igjen, håper vi, om ikke alt for lenge. Det kjens godt å ha bidratt til at ungene vet mer om sin norske herkomst! Og besøket har i alle fall gjort at vi har måttet tenke lenger enn oss sjøl, noe som igjen har gjort dagene litt lettere å bære.

I morgen skal sting og kateter bort. Jeg gleder meg stort til en ordentig dusj! For ikke å snakke om hvor fabelaktig det skal bli å tisse sjøl og ha kontroll over hva man slipper ut av seg. For øvrig tror jeg at jeg er i forbilledlig form knappe to uker etter operasjonen.  Nå er det ei uke til heime, så skal jeg tilbake til Tromsø og møte kreftlege og få vite hva som skal skje videre i høst. 

I kveld kommer venner seilende inn til Stamsund og har invitert på et glass vin. Jeg lister meg en tur i havna selv om om jeg er blitt et menneske for tidlige kvelder. Akkurat det er det vel jeg som er mest overrasket over.

Én kommentar

Sissel K

04.08.2011 kl.10:29

Deilig å lese "en helt alminnelig kveld" .... kos deg fortsatt, enten det nå er foran TV'n eller i seilbåt :) ! Håper det gikk greit med fjerning av sting og kateter.

Klem

Skriv en ny kommentar

Guri Ingebrigtsen

Guri Ingebrigtsen

60, Vestvågøy

Jeg er på det nærmeste ferdig spesialist i psykiatri og jobber for tiden på Nordlandssykehuset Bodø, Psykiatri på rehabiliteringsavddelinga. Skal tilbake til Nordlandssykehuset Lofoten og arbeide med psykiatri der så snart helsa og spesialiseringa tillater. Jeg har også lang erfaring med politisk arbeid, var sosialminister i Stoltenberg 1 og ordfører i Vestvågøy kommune fra 1999 til 2007 (avbrutt av statsrådstida).

Kategorier

Arkiv

hits